نکاتی که هنگام خرید دامنه بین المللی باید به آن توجه کرد
دامنه بین المللی با توجه به نامی که دارد مربوط به حیطه خارج از ایران و در سطح بینالملل میباشد. دامنه و یا دامین در واقع نام سایت است که به واسطه آن میتوان به سایتهای موجود در فضای مجازی دسترسی پیدا نمود. دامنه مختص یک فرد است که از طریق سایتهای ارائه دهنده خدمات سایت و دامین خریداری میشود.
اما دامنه دارای دو زیر شاخه است یکی داخلی و دیگری خرید دامنه بین المللی و یا خارجی که هر یک دارای تفاوتهایی میباشند. افراد معمولا با توجه به اینکه قرار است چه خدماتی را در سایت خود ارائه دهند هر یک از این موارد را انتخاب میکنند. برای اینکه اطلاعات بیشتری در این مورد کسب نمایید و بدانید که دامین بین الملل را چگونه باید خریداری نمود و تفاوتهای نوع داخلی و خارجی آن در چیست، پیشنهاد میشود تا پایان این مقاله را مطالعه نمایید.
دامین بینالمللی چیست؟
دامنه بین المللی مربوط به نام سایتهایی میباشد که با پسوندهای غیر ملی همراه باشند. پسوند ملی کشور ایران .ir میباشد و هر پسوند دیگری به غیر از .ir در واقع دامین بینالمللی محسوب میشود. شما میتوانید این دامینهای بینالمللی را از هر نقطه در جهان خریداری نمایید و راهاندازی کنید. بیشترین پسوندهای بینالمللی مورد استفاده در جهان شامل: com، net، club، edu میباشند.
بررسی پسوندهای دامنه بینالملل
پسوندهای بینالمللی شامل: com ,.net ,.org ,.info ,.gov ,.edu ,.biz ,.name ,.ws ,.tv ,.ac ,.travel .mobi میباشند. در ادامه چند نمونه از آنها را بررسی خواهیم نمود. همچنین یکسری قوانین برای ثبت برخی از این پسوندها در سطح بینالمللی وجود دارد که توضیحات بیشتری در مورد آنها ارائه میدهیم زیرا دانستن قوانین دامنه بین المللی میتواند در مسیر تصمیمگیری برای انتخاب پسوند کمک کننده باشد.
پسوند com.
بدون شک تا به حال بارها نام این پسوند را شنیدهاید که .com مخفف Commercial و به معنای تجاری است. البته بسیاری از سایتها با این پسوند ثبت میشوند که صرفا تجاری هم نیستند.
پسوند biz.
مخفف Business به معنی تجارت میباشد. بیشتر مختص سایتهایی است که خدمات مربوط به تجارت و خصوصا تجارتهای الکترونیکی را در بر میگیرند. اگر شما دامنه بین المللی با پسوند .biz را ثبت نمودید و پس از چند روز از راهاندازی سایت منصرف شدید، مبلغ خرید دامنه به شما بازگردانده میشود. اما تنها تا 4 روز این امکان در اختیار شما خواهد بود.
پسوند ws.
جالب است بدانید که این پسوند در واقع پسوند دامنه ملی کشور ساموا (Western Samoa) است. اما به صورت اتفاقی مشابه با مخفف کلمه ( Web Site ) شده که هر نوع وب سایتی را میتواند شامل شود. دقت داشته باشید که برای ثبت دامنه بین المللی با این پسوند حتما نام سایت شما باید بیشتر از 4 کاراکتر باشد در غیر این صورت اجازه ثبت به شما داده نمیشود. پس از ثبت نیز به هیچ وجه امکان انصراف و بازگشت هزینه پرداختی برای شما وجود ندارد.
پسوند eu
با توجه به نام این پسوند میتوان حدس زد که یک دامنه بین المللی مربوط به کشورهای اروپایی میباشد. پس هر فرد و یا شرکتی که در کشورهای اروپایی حضور دارد میتواند از این پسوند برای دامین خود استفاده نماید. در هنگام ثبت از کاربر پرسیده میشود که دامین به نام فرد ثبت شود و یا اینکه قرار است به نام یک شرکت باشد. البته این امکان وجود دارد که یک فرد اروپایی دامین را به نام خود ثبت نماید و پس از اتمام مراحل کار آن را به نام شما انتقال دهد.
بررسی تفاوتها و مشکلات دامینهای داخلی و خارجی
همانطور که در بالا اشاره شد دامنه بین المللی توسط کاربران سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. اما دامنه داخلی عمدتا توسط کاربران داخل کشور استفاده میشود. همچنین نام سایتی که انتخاب میکنید در صورت ایرانی بودن بهتر در ذهن کاربران قرار میگیرد تا اینکه شما یک دامنه بین المللی را با نام خارجی ثبت کنید اما در ایران استفاده نمایید. زبان فارسی برای کاربران نیز مفید خواهد بود زیرا عمده مشتریان و کاربران سایت شما ایرانی هستند.
اما از جمله مشکلاتی که برای دامنه بین المللی وجود دارد تحریمها است. به دلیل تحریمها ممکن است مشکلاتی در زمینه ثبت نام دامین وجود داشته باشد. البته روشهایی وجود دارد که بتوان این مانع را پشت سر گذاشت اما اگر خدمات سایت شما قرار است تنها برای کاربران داخل کشور ارائه شود، میتوانید از دامین داخلی استفاده نمایید که دردسر کمتری دارد.
از جمله مشکلات دامین داخلی این است که باز هم به دلیل وجود تحریمها نمیتوانید یکسری امکانات از شما سلب خواهد شد و آن هم عدم دسترسی به سیستم تبلیغاتی موجود در گوگل میباشد.
انتخاب دامین و تاثیرگذاری بر سئو
بسیاری از افراد بر این باور هستند که اگر دامنه به صورت داخلی ثبت شود از نظر سئو و موتورهای جستجو و آنالیز گوگل جایگاه پایینتری نسبت به سایر سایتهایی که به صورت دامنه بین المللی ثبت شدهاند، پیدا میکند. اما چنین تفکری اشتباه است. سایتهای بسیاری با پسوند .ir وجود دارند که فعالیتهای عمده ای در فضای مجازی دارند و نسبتا معروف هم هستند و با توجه به این مستندات میتوان این نظریه را رد نمود.
آشنایی با قوانین ثبت دامین بینالمللی
برای انجام هر کاری یکسری قواعد و قوانین مخصوص وجود دارد که باید آنها را رعایت نمود تا در چهارچوب این قوانین بتوان کارها را با نظم و ترتیب انجام داد. در خرید دامنه داخلی شما به سایت ارائه دهنده خدمات مراجعه میکنید و پس از جستجوی نام سایت در صورتی که به نام فرد دیگری ثبت نشده باشد آن را خریداری میکنید و در نهایت به نام شما ثبت میشود.
اما برای خرید دامنه بین المللی یکسری قوانین وجود دارد که بهتر است قبل از هر کاری این موارد را بدانید و سپس اقدام به خرید دامین نمایید.
- برای خرید دامنه بین المللی به سایتهایی با این عنوان مراجعه نمایید. اما قبل از اینکه بخواهید دامنه را انتخاب نمایید باید از یک موسسه بینالمللی کسب تکلیف کنید. این موسسات در واقع مسئولیت ثبت دامینهای بینالمللی را بر عهده دارند.
- شما ابتدا باید دامین مورد نظر خود را در این سایت به همراه آدرس ایمیل ثبت نمایید. پس از مدتی یک ایمیل دریافت میکنید که داخل آن دامین شما را تایید کردهاند. برای فعالسازی آن یک لینک قرار داده شده که باید بر روی لینک کلیک نمایید و ادامه مراحل را انجام دهید.
- در هنگام ثبت مشخصات برای تایید دامین حتما نام و نام خانوادگی خود را به صورت لاتین وارد نمایید.
- اطلاعات خود را صحیح و بدون نقص وارد نمایید زیرا قرار است این اطلاعات در موسسه ثبت شود.
- برخی از موسسههای ثبت کننده دامین در هنگام ارسال ایمیل تایید از شما یکسری مدارک برای احراز هویت درخواست میکنند که باید آنها را ارائه دهید در غیر این صورت دامین به نام شما ثبت نمیشود. علاوه بر اینکه هزینهای که پرداخت نمودید نیز برگشت داده نمیشود.
ویژگیهای دامین بینالمللی
دامنه بین المللی میتواند خدمات سایت شما را به کاربران بسیاری در سرتاسر جهان معرفی نماید. میتوانید از پسوندهای مختلفی استفاده نمایید که دقیقا مطابق با نوع خدمات شما باشند و امکان استفاده از تبلیغات گوگل نیز برای شما فراهم است. تمام این موارد ویژگیهای مهمی برای مدیر سایت محسوب میشوند.هزینه خرید دامنه بین المللی به نسبت دامین های داخلی بیشتر می باشد، پس بهتر است برای ثبت و خرید دامین با آگاهی کامل پیش بروید و پسوندها و شرکت ثبت دامین معتبری را انتخاب نمایید تا در مسیر راهاندازی سایت خود دچار مشکل نشوید.